Millora de la qualitat nutricional i estabilitat oxidativa de carn i ous

Millora de la qualitat nutricional i estabilitat oxidativa de carn i ous (ús d’olis insaturats i antioxidants)

pork2ouoliva parcialment solidtruitaEls àcids grassos poliinsaturats linoleic i linolènic són nutrients essencials per l’home i els animals. A partir d’aquests àcids grassos es deriven les sèries omega-6 i omega-3, respectivament de gran interès, no sols nutricional, sinó també com a compostos “funcionals” amb efectes beneficiosos reconeguts (health claims). Per altra banda, en aqüicultura cal cercar greixos alternatius a l’oli de peix ja que la seva disponibilitat es veurà limitada en un futur proper. Cal doncs estudiar les matèries grasses més adients, i en quina
proporció s’han d’incorporar en el pinso, per optimitzar nivells d’enriquiment suficients, evitant nivells que accelerin l’oxidació assegurant una bona qualitat sensorial. Per aquest motiu, s’estudien també estratègies que incrementin la capacitat antioxidant en les carns.

Els projectes concrets consisteixen en:

Deixa un comentari